Skip navigation
Deutsch English

Ritter

Ritt Datum Platser kvar Pris

Hyra häst på NordRitt / Alternativ till ridskola

För er som vill få kontinuerlig ridning och umgänge med häst i lugn och trevlig stallmiljö, erbjuder jag ett koncept där upplägget varieras efter nivå och önskemål. Ni kan kombinera ridning i skogen med att träna dressyr för Maria Johansson (mjhast.se)

I månadsavgiften ingår fri tillgång till hästarna de tider de ej är verksamma i turridning.

Vid intresse/frågor ring: Pia 0706-651853

borkaulle1   hopprappe   piaffborka         elin   Vårritt   bettanmoltas2

Ridning/FlamencoWorkshop | 2020

Rytm, inlevelse och känsla.  Det är ord som karaktäriserar både dans och ridning. Därför förenar vi de två konstarterna under två intensiva dagar på Nordritt.

Program

Fredag kväll: Mjukstart med fika runt lägerelden vid 17-tiden. Mellan 18.00-20.00 Flamencokurs med Ulrika Naezer. Middag 20.00-22.00 och därefter finns möjlighet att värma upp sina dans och ridmuskler i den vedeldade bastun!

Lördag: Kaffepannan puttrar igång nere vid elden 08.00 och vi äter en bastant frukost för att sedan vid 09.00 börja förbereda hästar och oss själva för en ridtur upp i skogen. Beräknas vara tillbaka på gården runt 12.00.   11164616_10205411140535755_2533803608860556044_n

Medtages: En dansvänlig sko med kraftig klack på 3-6 cm och träningskläder alternativt en vid kjol. Ridkläder, handduk och sovsäck alternativt lakan. Ridhjälmar finns att låna och regnkläder likaså. Nivå: Flamenco: Från nybörjare till de med vissa baskunskaper. Ridning: Passar alla nivåer Ulrika har dansat flamenco i över 15 år och har deltagit i en mängd kurser i Sverige och Spanien. Hon är även sångerska inom de lättsammare flamencostilarna. Ulrika är en entusiasmerande lärare som älskar flamenco. Väl mött på NordRitts gård.

1 895 kr  (Middag, fika och frukost ingår)


Dagstur

Ritten går inne i Svartedalsreservatet genom ett spännande och varierat skogslandskap. Vi rider på skogsstigar i kuperad terräng men tar oss även fram längs grusvägar där vi har möjlighet att sträcka ut i långa galopper. Hungern driver oss så småningom ur sadeln och vi stannar till vid någon av de många fina sjöarna i området. Här avnjuter vi en robust fika vid lägerelden medans hästarna får en stunds vila.

Turen tar ca 3 timmar.

1250 kr   


Tvåtimmarstur

Ritten går i varierande terräng och tempo på både skogsstigar och skogsvägar. Den här turen påminner om dagsturen, men utan fika.

1000 kr 


Tvådagarsritt

Lördag Långritt genom skogsreservatet Svartedalen med sin spännande och synnerligen vackra natur. Vi rider från Svartedalsplatån ner mot skogarna i Västerlanda, en sträcka på ca tre mil. Alla ryttare möts upp på gården i Svenseröd för att installera sig på stall-loftet. Därefter beger vi oss till beteshagarna inne i naturreservatet för att gemensamt sadla våra hästar, packa sadelväskor och förbereda oss för turen. Vi vänder mularna norrut och beger oss iväg på första deletappen. Någonstans längs ridvägen gör vi upp eld, kokar kaffe och stillar hungern med rejäla hembakta mackor. Hästarna får chans att ”bada” och släcka törsten i sjöarna vi rider förbi. Väl tillbaka på gården möts vi av lägereld och kvällens middag. Vi sadlar av och ser till att våra hästar får mat och ro innan vi själva slår oss ned runt lägerelden och blir serverade en välförtjänt måltid. Kvällen bjuder på många timmars gemenskap i värmen från brasan tillsammans med hästarnas rofyllda frustande och tuggande.

PICT2857     12596848_10153470790398040_50890371_o

Söndag Med bacon och beans startar vi den andra dagen. Vi tar en lugn frukost runt lägerelden och laddar upp inför tillbakaritten mot Svartedalen. Sadelväskorna packas med lunch som vi avnjuter vid någon fin sjö under dagen. Tillbaka vid Svartedalshagarna beräknas vi vara runt 17-tiden.

 

 3250 kr        


Påskritt

Med kyckling och äggtoddy nedpackade i sadelväskorna beger vi oss iväg på långritt. Första etappen tar oss hästarna genom skog och över berg för att därefter ta oss ned mot älvdalen. Där rider vi längs med älven på den gamla gruslagda ”landsvägen” som går förbi Västerlanda kyrka med anor ifrån 1200-talet. Ritten fortsätter genom Stora Åsens ravinsystem som leder upp mot Svartedalsplatån. Någonstans längs vägen möts vi upp av eld och uppdukad påsklunch. Ritten tar mellan 7 och 8 timmar.

Fredag 9 april 

1 700 kr  


Gökotteritt

Dag 1 Ni anländer till NordRitts gård på onsdag eftermiddag. Efter en fika runt lägerelden gör vi gemensamt i ordning hästarna för att bege oss ut på en kvällstur. Efter kvällsritten grillar vi något matnyttigt och laddar inför gökotteritten. Dag 2 – Detta är en ritt för extremt morgonpigga ryttare! Vi går upp kl 04 för att äta en mindre frukost. Vi sadlar sedan upp hästarna och packar sadelväskorna med frukost och den obligatoriska ”göken”. Vi rider in morgonen med soluppgång och fågelsång och letar oss fram till den perfekta frukostplatsen. Vi beräknar att vara tillbaka innan lunch. De som har kikare och fågelbok får gärna ta med det!

2900  kr


Sommarbetesritt

Hästarna flyttas varje vår och höst mellan vinterhagarna i Västerlanda och sommarbetet inne i Svartedalens naturreservat. Detta tre mil långa heldagsäventyr går tvärs igenom naturreservatet. Ritten går längs flertalet sjöar, ödsliga myrar, genom stora tysta skogar och på små grusvägar. Vi klättrar, galloperar långa sträckor och går ner och vattnar hästarna vid ett par av sjöarna. Under rittens gång stannar vi vid en av våra lägerplatser och inmundigar en efterlängtad fika med kokkaffe och goda mättande mackor. Det blir tillfällen till drickapaus och bensträckare under turen. När vi kommer fram tar vi hand om hästarna och därefter blir alla ryttare bjudna på mat. Då turen är ganska lång bör ryttarna ha riderfarenhet.

Lördag 30 maj  

1 700 kr   FULLBOKAT

 


Hovslagarritt

Hästarna ska ridas hem från Svartedalens betesmarker för att skos i stallet av hovslagare Kent Malmevik. Långritt på lördagen avslutas med middag runt lägerelden . På söndag morgon efter en bastant ”cowboyfrukost”, skor vi hästarna . Därefter bär det av till betesmarkerna igen. Deltagarantalet måste vara minst 6 personer på denna ritt.

Lördag 18 – Söndag 19 juli

3250 kr


Höstritt

Hästarna ska flyttas från sommarbetet i Svartedalen till höstbete nere vid älven. Vi mellanlandar hemma på gården i Västerlanda där vi äter middag och sover på stalloftet. Söndagen inleds med en robust frukost innan vi sadlar upp och fortsätter ner mot älven. Här släpps hästarna på tre veckor semester med utsikt över älven och mycket gott gräs att tugga på.

Lördag 3 – Söndag 4 oktober

3250 kr


Älvritt

Under de tre första veckorna på älgjakten har NordRitt stängt och hästarna är på semester. Den här dagen ska hästarna hem från höstbetet för att börja jobba igen. Vi rider hem längs med älven i vackra höstfärger och genom kuperad skog. Fikar gör vi i skogen eller hemma på gården. Ridturens längd blir som en dagstur.

 Lördag 24 oktober

1250 kr


Adventsritt

Vi beger oss ut i vinterkylan med bjällerklang på hästen och med glöggen djupt nedstoppad i sadelväskan. Lägereld och fårskinnsfällar håller oss varma när vi stannar till och inmundigar adventsfika med rejäla mackor, kokkaffe och saffransbullar. Ritten tar ca 3 timmar

Lördagar & söndagar i december  

1300 kr