Våra hästar

NordRitt har för tillfället 6 hästar på gården. Hästarna går tillsammans 24 timmar om dygnet, samsas om mat, leker och brottas när det passar dem själva oavsett tid på dygnet. De trivs ihop och är lugna och stabila herrar. Rangordningen blir väl förankrad i flocken när de får leva ett “normalt” hästliv och detta gör att hästarna fungerar bättre på turerna. Ingen behöver hävda sin plats i hierarkin, det är redan utagerat hemma i hagen. Det kan vara svårt att tro att dessa dynamiska muskelknippen är lika benägna att dra tunga timmerlass som att röra sig lätt och graciöst i ett dressyrpass.

Hillman

Född 2000. Hillman är med sina 148 cm den minsta hästen i hagen. Han är en snabb, smidig och framåt häst. Utan tveksamheter och självkritik tar han plats och lever utan svårigheter upp till att vara flockens retsticka. Han tar gärna platsen som täthäst.

Borka

Född 1998. Svart till färgen och har en "trollig" uppsyn. Borka är en kraftfull häst med stolt hållning. Han har varit avelshingst i tretton år och har kvar mycket av den karaktären. Han är lillebror till Baron som var med i verksamheten under tio år. De delar samma egenskaper - att kunna vara likväl tuff och bångstyrig som följsam och lyhörd samt fantastiskt trevlig att rida.

Moltas

Född 2007. Moltas har en udda gulsvart färg och orangefärgade ögon, vilket ger honom en ganska intensiv blick. Han är den yngsta hästen i flocken. Detta är hans första arbetsplats och han tycker det är kul. Han ligger gärna i täten med sina raska kliv, galopperar gör han gärna och snabbt. Han tycker om när det händer lite i hagen och är helt klart flockens "Pajas".

Rappe

Född 2001. Rappe "Rappfot" är en Nordsvensk travare med mycket spring i benen. Han går för tillfället endast som täthäst. Han är en nykomling i branschen och har en hel del åsikter om ridvägar och annat, men har ett fantastiskt sätt att tänka framåt och vilja pröva nya saker, dock med lite darr i knäna till en början.

Josefin

Född 1996. Josefin är ett riktigt fint sto med enormt lugn och stabilt sätt. På sommaren tycker hon om att bada, gärna med sadel och ryttare på! Hon är lätt och fin att rida och tar på allra bästa sätt hand om nybörjarna här på NordRitt. De mer erfarna ryttarna kan locka fram hennes dressyrtalanger.

Olle

Olle är den långbenta, snabbfotade kallblodstravaren som alltid går som täthäst. Har han en lugn dag kan vana gäster/ryttare njuta av denna adrenalinkick till häst. Men oftast är det ridguiden som får den äran att sitta i sadeln på denna oerhört godhjärtade men lite högexplosiva kuse.

Hör gärna av dig

Svenseröd 258
463 93 Västerlanda