Dagstur

Ritten går inne i Svartedalsreservatet genom ett spännande och varierat skogslandskap. Vi rider på skogsstigar i kuperad terräng men tar oss även fram längs grusvägar där vi har möjlighet att sträcka ut i långa galopper. Hungern driver oss så småningom ur sadeln och vi stannar till vid någon av de många fina sjöarna i området. Här avnjuter vi en robust fika vid lägerelden medans hästarna får en stunds vila.

Turen tar ca 3 timmar.

Pris: 1800 kr  

Tvåtimmarstur

Ritten går i varierande terräng och tempo på både skogsstigar och skogsvägar. Den här turen påminner om dagsturen, men utan fika.

1500 kr

Entimmesritt

Alla ryttare träffas i stallet kl 10.00
Vi säger godmorgon till hästarna, sadlar dem och ger oss iväg på en kort förmiddagstur.

För er med lite flexibel vardag!

Pris: 1100 kr  

Ridning med övernattning

Fredag

Alla ryttare möts på gården fredag eftermiddag och startar med en fika vid elden. Därefter bekantar vi oss med hästarna, sadlar och ger oss iväg på en kvällstur. Aftonen bjuder på mat runt lägerelden och för de som vill mjuka upp ridmusklerna, en bastu i den vedeldade bastun.

Lördag

Lördagmorgon startar med en robust ”cowboyfrukost” vid lägerelden för att göra oss redo att kliva upp i sadeln igen och rida iväg ett par timmar.

 Begränsat antal tillfällen i vår.

Pris: 2995 kr

Tvådagarsritt

Under 2021 har vår ordinarie tvådagarsritt fått ta en paus till förmån för tvådagarsritten som går under fredag till lördag.

Lördag

Långritt genom skogsreservatet Svartedalen med sin spännande och synnerligen vackra natur. Vi rider från Svartedalsplatån ner mot skogarna i Västerlanda, en sträcka på ca tre mil. Alla ryttare möts upp på gården i Svenseröd för att installera sig på stall-loftet. Därefter beger vi oss till beteshagarna inne i naturreservatet för att gemensamt sadla våra hästar, packa sadelväskor och förbereda oss för turen. Vi vänder mularna norrut och beger oss iväg på första deletappen. Någonstans längs ridvägen gör vi upp eld, kokar kaffe och stillar hungern med rejäla hembakta mackor. Hästarna får chans att ”bada” och släcka törsten i sjöarna vi rider förbi. Väl tillbaka på gården möts vi av lägereld och kvällens middag. Vi sadlar av och ser till att våra hästar får mat och ro innan vi själva slår oss ned runt lägerelden och blir serverade en välförtjänt måltid. Kvällen bjuder på många timmars gemenskap i värmen från brasan tillsammans med hästarnas rofyllda frustande och tuggande.

Söndag

Med bacon och beans startar vi den andra dagen. Vi tar en lugn frukost runt lägerelden och laddar upp inför tillbakaritten mot Svartedalen. Sadelväskorna packas med lunch som vi avnjuter vid någon fin sjö under dagen. Tillbaka vid Svartedalshagarna beräknas vi vara runt 17-tiden.

Pris: 4250 kr

Påskritt

Med kyckling och äggtoddy nedpackade i sadelväskorna beger vi oss iväg på långritt. Första etappen tar oss hästarna genom skog och över berg för att därefter ta oss ned mot älvdalen. Där rider vi längs med älven på den gamla gruslagda ”landsvägen” som går förbi Västerlanda kyrka med anor ifrån 1200-talet. Ritten fortsätter genom Stora Åsens ravinsystem som leder upp mot Svartedalsplatån. Någonstans längs vägen möts vi upp av eld och uppdukad påsklunch. Ritten tar mellan 7 och 8 timmar.

Fredag 2:a April, Långfredagen

Pris: 2 200 kr

Sommarbetesritt

Hästarna flyttas varje vår och höst mellan vinterhagarna i Västerlanda och sommarbetet inne i Svartedalens naturreservat. Detta tre mil långa heldagsäventyr går tvärs igenom naturreservatet. Ritten går längs flertalet sjöar, ödsliga myrar, genom stora tysta skogar och på små grusvägar. Vi klättrar, galloperar långa sträckor och går ner och vattnar hästarna vid ett par av sjöarna. Under rittens gång stannar vi vid en av våra lägerplatser och inmundigar en efterlängtad fika med kokkaffe och goda mättande mackor. Det blir tillfällen till drickapaus och bensträckare under turen. När vi kommer fram tar vi hand om hästarna och därefter blir alla ryttare bjudna på mat. Då turen är ganska lång bör ryttarna ha riderfarenhet.

Lördag 5:e juni

Pris: 2 300 kr 

Hovslagarritt

Hästarna ska ridas hem från Svartedalens betesmarker för att skos i stallet av hovslagare Kent Malmevik. Långritt på lördagen avslutas med middag runt lägerelden . På söndag morgon efter en bastant ”cowboyfrukost”, skor vi hästarna . Därefter bär det av till betesmarkerna igen. Deltagarantalet måste vara minst 6 personer på denna ritt.

Höstritt


Hästarna ska flyttas från sommarbetet i Svartedalen till höstbete nere vid älven. Vi mellanlandar hemma på gården i Västerlanda där vi äter middag och sover på stalloftet. Söndagen inleds med en robust frukost innan vi sadlar upp och fortsätter ner mot älven. Här släpps hästarna på tre veckor semester med utsikt över älven och mycket gott gräs att tugga på.

Lördag 1 oktober – Söndag 2 oktober

Pris: 4250 kr

Oktoberritt

Under de tre första veckorna på älgjakten har NordRitt stängt och hästarna är på semester. Den här dagen ska hästarna hem från höstbetet för att börja jobba igen. Vi rider hem längs med älven i vackra höstfärger och genom kuperad skog. Fikar gör vi i skogen eller hemma på gården. Ridturens längd blir som en dagstur.

Lördag 22 oktober

Pris: 1 800 kr

Adventsritt

Vi beger oss ut i vinterkylan med bjällerklang på hästen och med glöggen djupt nedstoppad i sadelväskan. Lägereld och fårskinnsfällar håller oss varma när vi stannar till och inmundigar adventsfika med rejäla mackor, kokkaffe och saffransbullar. Ritten tar ca 3 timmar

Lördagar & söndagar i december

Pris: 1 900 kr

Hyra häst på NordRitt

borkaulle1
Ett alternativ till ridskola

För er som vill få kontinuerlig ridning och umgänge med häst i lugn och trevlig stallmiljö, erbjuder jag ett koncept där upplägget varieras efter nivå och önskemål. Ni kan kombinera ridning i skogen med att träna dressyr för Maria Johansson (http://mjtraning.webber.se/)

I månadsavgiften ingår fri tillgång till hästarna de tider de ej är verksamma i turridning.

Vårritt

Hör gärna av dig

Svenseröd 258 463 93 Västerlanda